33. Memorijalni turnir “Milić Rašović Migo“, Šumice, 10. i 11.09.2016. g.

Podeli sa prijateljima

Na 33. Memorijalnom turniru „Milić Rašović Migo“ održanom u dva dana, u Beogradu, naš klub nastupio je sa devet takmičara prvog takmičarskog dana i sedam takmičara drugog takmičarskog dana.

Prvog takmičarskog dana nastupali su mlađi i stariji poletarci i mlađi pioniri. U konkurenciji mlađih poletarki za naš klub nastupala je Mirosavić Sara (25kg). Sara je prva dva meča dobila bacanjem na o-soto-gari i zadržavanjem u parteru. Treći meč Sara je izgubila na ipon i tako osvojila zasluženo drugo mesto.
U kategoriji mlađih poletaraca nastupio je Gočić Milorad (25kg). Milorad je imao samo jedan meč koji je poveo sa jednim yuko-om, ali nažalost, tu prednost nije mogao da sačuva do samog kraja. Milorad se jako dobro borio i trudio, ali je za njega tu takmičenje bilo završeno.
U kategoriji starijih poletarki nastupila je Ivanović Mina (38kg). Ona je svojim sjajnim borbama došala do finala, prethodno pobedivši iponima, u oba meča. Treći, finalni meč protivnica je predala i Mina se tako našla na vrhu postolja.
U katgoriji srarijih poletaraca nastupali su: Veličković Mihailo (31kg), Kostić Čedomir (42kg) i Kiš Atila (42kg).
Veličković Mihailo je imao dva meča. Prvi je izgubio na osaekomi , a drugi na yuko i wazari. Mihajlo nije pokazao borbenost koju pokazuje na treningu.
Kostić Čedomir je takođe imao dva meča. Prvi meč je lako rešio, pobedom na ipon. U drugom meču se izvrsno borio i trudio da ostvari pobedu, ali mu to nije pošlo za rukom. Kao i uvek, i na treningu i na takmičenju,  Čedomir ulaže mnogo truda i napora, koji će se jednog dana sigurno isplatiti.
Kiš Atila je imao jedan meč. Izgubio ga je na ipon. Atili je ovo jedno od prvih takmičenja. Nadamo se da će sledeći put biti bolje.
U kategoriji mlađih pionira, nastupali su: Dodevski Pavle (42kg), Strahinjić Mihail (46kg) i Maksimović Lazar (50kg).
Dodevski Pavle je imao jedan meč koji je izgubio na ipon. Pavle isto kao i Čeda ulaže mnogo truda i napora na treninzima, i samo čekamo trenutak kada će se to i na takmičenjima videti.
Strahinjić Mihail je imao jedan meč koji je izgubio iponom. Mihail mora da prevaziđe tremu koju ima pred meč, kako bi mogao da pokaže ono što ume.
Maksimović Lazar je imao svoj dan. Od samog početka je bio raspoložen i skoncentrisan na mečeve. Prvi meč je brzo rešio u svoju korist iponom. U drugom meču je poveo na wazari i zadrža partnera u parteru. Treći meč je takođe rešio iponom u svoju korist. Četvrti, finalni meč izgubio je iponom. Bez obzira što nije bio prvi, Lazar je bio jako dobar i zaslužuje pohvalu.
Drugog takmičarskog dana nastupali su stariji pioniri, kadeti i seniori.
U kategoriji starijih pionirki nastupala je Živković Irina (63kg). Irina je prešla u kategoriju iznad, što je nikako ne opravdava, ali je za nju takmičenje u ovoj kategoriji bilo izuzetno teško. Irina se u prvom meču borila sa protivnicom do samog kraja, ali je na kraju izgubila na shido u zlatnom bodu. U drugom meču je povela jednim wazari-em, i do kraja meča sačuvala tu prednost borbom za gard, i tako završila takmičenje na trećoj poziciji.
U kategoriji kadetkinja, Durutović Vasilisa (70kg) zauzela je treće mesto. Imala je jedan meč koji je izgubila u parteru.
U starijim pioniirima u kategoriji do 50 kg nastupao je Nemanja Mitrović. Protivnik je ovoga puta za nijansu bio bolji, a pošto protivnik nije uspeo da dođe do finala, Nemanja je ostao bez repesaža.
U kategoriji do 55 kg nastupao je Dodevski Đorđe. Sa dve pobede i dva poraza u konačnom poretku osvojio je 5. mesto. Nedovoljno spreman i nedovoljno motivisan, bolje i nije zaslužio. Utisak je da Đorđe još uvek nije dovoljno zreo, ni emotivno ni psihološki, da shvati gde se nalazi I šta je potrebno raditi na takmičenju. Sa strane posmatrano, čini se da mu je svejedno  da li gubi ili pobeđuje u borbi. To se ogleda i u nedovoljnom radu na treningu, kako po konstantnosti tako i u nedovoljnom intenzitetu koji postiže. Očigledan talenat, ali ne potkrepljen radom, polako se gubi u neozbiljnosti i neizvršavanju svojih sportskih obaveza.
Nikola Bajić u kategoriji do 60 kg imao je dve pobede i dva poraza. Pošto je u borbi za medalju prokockao vođstvo nekih desetak sekundi pre kraja, ostao je bez bronze i time osvojio 5. mesto.
U konkurenciji seniora nastupali su Đurđević Miodrag (90kg) i Opalić Ognjen (100kg).
Đurđević Miodrag je imao tri meča. Prvi meč je izgubio svojom greškom. Prevelika želja ili trenutak dekoncentacije dovele su do hvata za nogu i automatske diskvalifikacije. Drugi meč je izgubio na dva wazari-a. Treći meč je dobio iponm i tako zauzeo treće mesto.
Opalić Ognjen je imao jedan meč koji, pošto je imao samo jednog protivnika, je dobio yuko-om i tako zauzeo prvo mesto.