JUDO KAMP ” TORLAK 2008 ” 12.07. – 21.07.2008 g

Podeli sa prijateljima

JK’’Olimp” organizuje džudo kamp, koji će se odvijati od 12.07. do 21.07.2008 g. u sportskom centru ’’VELEFARM’’ u Kumodražu, u prelepom delu Beograda iznad instituta ’’Torlak’’, tj. kod Osnovne škole ’’Vojvoda Stepa’’. Novi sportski centar ’’Velefarm’’ u svom sadržaju poseduje teretanu, saunu, otvorene sportske terene, dve sale za košarku, salu za borenje, i dr.
Za polaznike kampa koji žive van Beograda, smeštaj je predviđen u sopstvenom aranžmanu.
Treninzi će se odvijati u sali za borenje JK Olimp, u kojoj ima 150m2 novih strunjača.

Nastavljamo saradnju sa nama dobro poznatim trenerom iz Moskve, Evgenijom Ljvovim – Ženjom, koji je u dva navrata bio kod nas. U januaru i februaru 1999 g. je bio gost našeg saveza a 2005 g. je bio gost JK ’’Olimp’’ i JK ’’Pančevo’’ na kampu u Lepenskom Viru u Donjem Milanovcu. Gospodin Ljvov se pokazao kao neko ko je spreman da nesebično prenosi svoje bogato iskustvo našim takmičarima i trenerima. Ono što je tada uvežbavano i rađeno, viđano je nakon toga, kao i danas, širom svetskih tatamija. Dugogodišnji reprezentativac SSSR-a, i trener reprezentacije Rusije u džudo-u, trenutno radi kao upravnik centra za borenje u Rigi, pod palicom sportskog direktora Jackieviča. Nadamo se da je ovo nastavak saradnje, koja će u buduće nesmetano trajati više puta godišnje i da će naići na veliki odziv naših klubova, takmičara i stručnjaka.
Od domaćih stručnjaka, treninge će voditi Jovica Jovanović, dugogodišnji državni prvak u džudou, i bivši trener naše reprezentacije. Ideja je da sa našim mlađim kategorijama, uz vrhunskog ruskog stručnjaka, radi i jedan od naših najboljih trenera, ubeđeni da će na duže staze takva saradnja dati vrhunske rezultate i konačan pomak u kvalitetu naših budućih džudo generacija.
Tokom kampa, predviđen je seminar za trenere od 2 predavanja, 15. i 18. jula, u okviru koga će se obrađivati teme naučnog pristupa džudo treningu, savremenim tehnološkim sredstvima u treningu, dijagnostici i testiranjima, dopingu, suplementaciji, kao i fizičkoj pripremi džudista. Za sve učesnike je predviđeno predavanje iz sportske medicine o značaju pravilne, balansirane ishrane, kao i o načinu pravilnog održavanja i skidanja težine tokom pripremnog perioda i uoči takmičenja.
Učesnici kampa dobijaju na poklon CD sa snimljenim video zapisima najznačajnijih trenutaka tokom odvijanja kampa. Po završetku, snimljeni materijal će biti montiran, umnožen i naknadno podeljen učesnicima.
U nadi da ćete prepoznati želju za napretkom i razvojem našeg sporta, kao i želju da ovakva okupljanja nastavimo i u budućnosti, sportski Vas pozdravljam.