Džudo kamp ’’OLIMP 2016’’, 02 – 08. avgusta 2016.g.

Podeli sa prijateljima

U velikoj sali SC’’Olimp-Zvezdara’’ od 2. do 8. avgusta, u organizaciji džudo kluba ’’Olimp’’ i džudo kluba ’’ Sveta Srbija’’, održan je džudo kamp ’’OLIMP 2016’’. Pod vođstvom ruskog trenera Evgenija Ljvova, našeg dragog Ženje, vežbalo je ukupno 170 mladih džudista.

Podeljeni u dve grupe, poletarci i mlađi pioniri (do 12 godina) kao i stariji pioniri i kadeti (do 17 godina), imali su prilike da upoznaju i uvežbavaju džudo tehnike radi usavršavanja svojih veština i znanja. Učesnici ovog međunarodnog kampa su bili iz Rusije, Bugarske, Izraela, Francuske, Crne Gore i Srbije. Bilo je lepo videti punu salu džudoka, tri sata pre podne i tri sata posle podne, kako na 450 m2 ulaze u nove tajne svog omiljenog borilačkog sporta. Između treninga učesnici kampa su imali organizovan odlazak na bazen a odmah zatim i odlazak na ručak. Organizacijom kampa bilo je predviđeno da deca, koja žele, mogu ceo dan da provedu u SC ’’Olimp- Zvezdara’’ koristeći sadržaje koje nudi. Gosti iz drugih zemalja i drugih gradova iz Srbije bili su smešteni u hostelu Železničkog Obrazovnog Centra u ulici Zdravka Čelara, gde su imali obezbeđen pun pansion.
Tokom odvijanja kampa, uz međusobno druženje i treniranje, pratili smo i odvijanje takmičenja iz džudoa na olimpijskim igrama u Riju. Svakodnevno su padale opklade čiji će favoriti tog dana osvojiti medalje na najvažnijem sportskom takmičenju. Predivna atmosfera i kvalitet kampa nas, kao organizatore, obavezuju da iduće godine uložimo još veći trud na poboljšanju uslova za rad, kako bi time eventualno ispunili očekivanja budućih učesnika kampa.