EYOF 2007 EVROPSKI OLIMPIJSKI FESTIVAL MLADIH, Beograd 23.-28.07.2007.g.

Podeli sa prijateljima

Olimpijski plamen je stigao u Beograd 06.07.2007.g. a u njegovom nošenju Kalemegdanskom tvrđavom, učestvovala je i mlada takmičarka JK ’’OLIMP’’ Milica Rančić. Ceremonija palenja olimpijske vatre na Kalemegdanu propraćena je sjajnom priredbom.  Od tog trenutka pa do 28.07. Beograd je bio u pravom smislu olimpijski grad. Takmičari su bili smešteni u studentskom gradu, tj. Olimpijskom selu. Tokom takmičarskih dana je bilo puno organizovanih sadržaja i akcija, pogotovo u večernjim satima nakon odvijanja takmičenja, koja su služila kako za druženje, tako i za upoznavanje dece širom Evrope sa kulturom Srbije.
Takmičenje u džudo-u je održano u ’’Hali Sportova’’ na Novom Beogradu. Predivna atmosfera je ostvarena pre svega zahvaljujući velikom broju presretnih mladih ljudi, koji su uživali u učešću na ovoj manifestaciji. Pozitivna atmosfera se osećala na svakom koraku i u svakom trenutku. Uigrana ekipa organizatora, kojoj je ovo bilo četvrto veliko takmičenje u 10 meseci, sa lakoćom je odradila svoj posao. Službena lica organizacionog komiteta, a pogotovu naši mladi volonteri, zaslušuju čistu desetku za sve što su pokazali na ovim takmičenjima. Osvojeno jedno peto u ženskoj, i dva sedma mesta u muškoj konkurenciji, su zapaženi rezultati na ovako velikom i značajnom takmičenju.
Poslednje veče po zvaničnom zatvaranju takmičenja, u olimpijskom selu je do jutra nastavljeno druženje mladih svih evropskih zemalja. Svojim kućama su poneli pozitivan utisak i olimpijski duh našeg grada.