II Medjunarodni memorijalni turnir Radomir Kovačević-Džigi, SC Šumice, 03.06.2017.g.

Podeli sa prijateljima

Ove godine, turnir je je bio još bolje oganizovan nego predhodne. Čestitke organizatoru! Na turniru je učešće uzelo 49 klubova iz Srbije i regiona sa preko 450 takmičara. Naš klub je predstavljalo devet takmičara u uzrastu mlađih i starijih pionira i pionirki.

U uzrastu mlađih pionirki nastupila je Ivanović Mina (do 40 kg), koja se u prvom meču sastala sa Jelić Milicom iz džudo kluba „13. maj“ sa Uba. Borba je bila dosta napeta, a Mina je odnela pobedu jer je protivnicu dva puta naterala na kaznu, da bi protivnica treću kaznu dobila jer je uhvatila Minu za nogu. U drugom meču Mina je izgubila od Atarac Ivane iz „LSK Laćarak“ na ippon. U trećem meču Mina je ušla pomalo pod uticajem iz predhodnog meča, što je iskoristila protivnica i povela na waza ari. Mina je dala svoj maksimum pokušavajući da makar izjednači, ali uspela je da protivnicu natera samo na kaznu, tako da je tim rezultatom završen i treći meč. Mina je na kraju zauzela treće mesto.

U mlađim pionirima nastupili su Kostić Čedomir i Kiš Atila do 46 kilograma, i Strahinić Mihail i Dodevski Pavle do 50 kilograma. Kostić Čedomir je jako dobro počeo prvi meč protiv Stefanović Stefana iz „Crvene zvezde“, u prvih pola minuta je bacio je protivnika na waza ari, da bi sredinom meča još jednom poentirao waza arijem, a u nastavku akcije je uhvatio zahvat. U drugom kolu se sastao sa Koprivica Petrom iz „Voždovca“. Iako je imao inicijativu, nije bilo dovoljno za pobedu, protivnik je sa dve kontre kojima je zaradio waza ari prošao dalje. Nažalost, Čeda nije imao viče mečeva, jer je Čedin protivnik previše lako izgubio u polu finalu. Kiš Atila je protiv Ivković Alekse iz „Džudoke“ kasno krenuo da napada, Aleksa je sa dva napada u prvom minutu stekao dva waza arija prednosti, koje je sačuvao do kraja. Atila je protivnika uspeo da natera na dve kazne do kraja meča, a kako je protivnik izgubio u sledećem kolu tako je Atila ostao bez daljih mečeva. Strahinić Mihail je prvi meč radio protiv Milana Bulaje iz zrenjaninskog „Proletera“. Dosta dobro je počeo, sa par napada koje je Bulaja uspeo da iskontroliše i izbegne ih. Kako je tekao meč, Mika je prestao da napada, a protivnik je u deliću sekunde uspeo da iskoristi Mikinu nepažnju i da povede na waza ari, što je bilo na kraju dovoljno da odnese pobedu. Kako je Mikin protivnik izgubio u sledećem kolu, Mihail je ostao bez repasažnih borbi. Dodevski Pavle je danas, kao i Mihail, radio samo jedan meč. Od Pavla bolji je bio Ćirović Nikola iz „Crvene zvezde“. Iako je Pavle uspeo da odoli nekoliko puta na tehniku niski seoi nage, jedan od napada je prošao i Pavle je pao na ippon.

U starijim pionirkama nastupila je Milanović Tijana do 40 kilograma. Kako ih je bilo samo dve u kategoriji, odlučeno je da rade tri meča, kako jedan meč ne bi odlučivao protivnika. U prvom meču je Tijana jako slabo krenula, protivnica je vrlo lako nametnula svoj gard i vodila Tijanu u kretanje. U jednom trenutku, Marković Marina iz nikšićkog „Akademika“ krenula je u napad o soto garijem, na šta je Tijana odgovorila munjevito okrenuvši leđa bacivši protivnicu harai goshiem na ippon. U drugom meču Tijana je uspela da nametne svoj gard i protivnicu naterala na kaznu, da bi deset sekundi do kraja Tijana zaradila kaznu, a potom još jednu u zlatnom bodu zbog neaktivnosti. Tako je bilo jedan jedan u pobedama, pa se radio treći meč. Treći meč Tijana je krenula jako dobro, a zatim je stala, opet izgubivši gard i dozvolivši protivnici da napada, što je i iskoristila u jednoj situaciji bacivši na waza ari, a potom je u nastavku akcije uhvatila zahvat iz kog Tijana nije uspela da se izvuče. U generalnom rezultatu bilo je jedna prema dve pobede u korist protivnice, tako da je Tijana zauzela drugo mesto.

U starijim pionirima nastupili su Strahinić Dobrivoje i Mitrović Nemanja u kategoriji do 55 kilograma. Strahinić Dobrivoje se u prvom kolu sastao sa Đorđević Đorđijem iz „ODžK“-a. Iako je iskustvo bilo na protivnikovoj strani, Dobrivoje se pokazao kao težak protivnik, ali iskustvo je presudilo u Đorđijevu korist. Đorđije je izgubio u polu finalu, pa je i Dobrivoje danas ostao bez repasažne borbe. Mitrović Nemanja je bio bolji od Veljković Nemanje iz džudo kluba „Pančevo“ za ippon u prvom meču. U drugom kolu sastao se Jovović Aleksom iz „Hrabrog srca“ od koga je izgubio na dva waza arija. U borbi za treće mesto sastao se sa Stanojević Nemanjom iz smederevske „Carine“. U meč je ušao dosta ofanzivnije nego u predhodnom, što je ubrzo rezultiralo vođstvom waza arijem, da bi još jednom protivnika bacio na waza ari, a potom protivnika u nastavku akcije uhvatio u zahvat. Ovom pobedom Nemanja je zauzeo treće mesto.