Međunarodni turnir ”9. Trofej grada Pančeva”, Hala na Strelištu u Pančevu, 26.03.2016.g.

Na međunarodnom turniru „Trofej grada Pančeva 2016.“ učestvovalo je 436 takmičara iz 38 klubova iz države i regiona. Naš klub je predstavljalo sedam takmičara u uzrastu starijih piorki, starijih pionira i kadeta.

Živković Irina je u kategoriji do 57 kilograma u uzrastu starijih pionirki imala samo jedan meč, koji je izgubila diskvalifikacijom jer je zaboravila da izvadi ukosnicu iz kose. Pošto ih je u kategoriji bilo četiri, Irina je automatski zauzela treće mesto.

U starijim pionirima, dobro su se borili svi dečaci, i svi su osvojili medalje. Mitrović Nemanja (do 46. kg.) bio je solidan, u prvom meču je dosta namučio protivnika od kojeg je na kraju izgubio na ipon. Kako je njegov protivnik prošao u finale, Nemanja je imao borbu u repasažu za treće mesto u kojoj je protivnika bacio na waza ari a potom protivnika uhvatio u zahvat. Ovom pobedom Nemanja je osvojio treće mesto. Čestitamo mu na prvoj medalji sa željom da tako nastavi i dalje. Dodevski Đorđe (do 50. kg.) je prvi meč rutinski rešio iponom u uvodnom delu meča. Drugi meč je tesno izgubio na yuko, da bi u trećem meču u borbi za bronzu bacio protivnika na ippon u zlatnom bodu i tako osvojio treće mesto. Bajić Nikola (do 60. kg.) je prvi meč lepo odradio i rešio u svoju korist bacivši protivnika na ipon. Zatim je izgubio na ipon od boljeg takmičara. U borbi za medalju je na isti način poentirao kao i u prvom bacivši protivnika na ipon tehnikom tani otoši i tako osvojio treće mesto. Čestitke Nikoli kome je ovo prva medalja, sa željom da na sledećim takmičenjima bude još bolji. Mijatović Aleksa (do 66. kg.) je prvi meč dobio bacivši protivnika na ipon, da bi u sledećem istim rezultatom pobedio držanjem protivnika u zahvatu. U finalu je bio solidan, ali je izgubio na ipon tako što ga je protivnik držao u zahvatu. Time je osvojio drugo mesto, i zaslužio čestitke na borbenosti jer je do poslednje sekunde pokušavao da se izvuče iz zahvata.

U kadetskoj konkurenciji, Slađan Šiljak (66kg), danas nije imao ni sreće ni koncentracije da pobedi nezgodnog protivnika. Na žalost tu se i završio njegov nastup, pošto nije imao repasaž. Svoju prvu pobedu i svoj prvi ipon, besprekornim harai gošijem, ostvario je Filip Pavlović u kategoriji do 81 kg. Pošto je u finalu pao na dva wazarija, to ostvarenje je vredelo prve medalje, ovoga puta srebrne. Filip je uspeo da na takmičenju pokaže ono što je vredno radio na treninzima, brz i perfektno izveden harai goši kojim je iznenadio i samoga sebe.