Međunarodni turnir veterana ’’Belgrade Masters 2016’’, Šumice, Beograd, 15.10.2016.g.

Podeli sa prijateljima

Ono što odlikuje ovaj prelepi događaj je pre svega pozitivna atmosfera i veoma emotivan nastup mnogih takmičara, od kojih su neki posle mnogo godina ponovo stali na strunjaču da se međusobno nadmeću. Bilo je velika čast ponovo uživati u borbama starih majstora tatamija. Iako je rezultat bio u drugom planu, vredno je pomenuti da su iz našeg kluba nastupili Miodrag Đurđević do 90kg i Miloš Mandić do 100kg.

Naš Miki frizer je nastupio u dve uzrasne kategorije i uz 3 pobede osvojio zlato i srebro. Sa dve pobede Miša Mandić je osvojio 1. mesto i zlatnu medalju. Ostaće zapamćena njegova prelepa uči mata, koja mu je i donela titulu u okršaju sa Sinišom Bećagolom iz Rume.
Sve pohvale za organizaciju, i uopšte ideju, idu na račun organizatora, Džudo Saveza Beograda, Džudo kluba ’’Hrabro Srce’’ i pre svega legendi našeg džudoa, gospodinu Vuku Rašoviću. Ne samo da je svih ovih godina nastupao na mnogim meridijanima širom sveta, i donosio titule i medalje sa najvećih svetskih takmičenja za veterane, nego je direktno zaslužan što su zbog njega došli mnogi borci iz inostranstva. Naš klub je pomogao organizatoru takmičenja, time što je Milica Rančić, trener JK ’’Olimp’’, preuzela na sebe vođenje listi i rukovođenje samim takmičenjem. Organizatoru iskreno želimo da se iduće godine potrudi još više i takmičenje učini tradicionalnim sa sve većim brojem takmičara koji će nastupiti u našem gradu.