Memorijal ’’Svetislav Ivanović – Es’’ Šumice, Beograd, 30.10.2016.g.

Podeli sa prijateljima

U nedelju, 30.10.2016. god. na turniru u organizaciji džudo kluba “Partizan’’, naš klub nastupio je sa deset takmičara.

Sara Mirosavić (25kg) naša najmlađa takmičarka imala je dva meča. Prvi je izgubila na ipon. Drugi je dobila na osaekomi. Sara je tako osvojila bronzanu medalju
Jakov Nikolić (28kg), imao je pet mečeva. Sve mečeve do poslednjeg finalnog meča dobijao je iponima. Poslednji, finalni meč izgubio je na ipon od dečka koji je za glavu bio viši od njega. Jakov je tako osvoji svoju prvu srebrnu medalju.
Marku Jugoviću (30kg), ovo je bio prvi nastup na takmičenju. Marko je imao jedan meč koji je izgubio u zlatnom bodu na shido. Odlično se borio i držao do samog kraja. Za prvi nastup, nije loše.
Mina Ivanović (38kg), prva dva meča rešila je jukoom i držanjem zahvata u parteru. Treći, finalni meč Mina je izgubila na shido u zlatnom bodu, odlukom sudije. Sudija nije doneo ispravnu odluku i zato je Mina zauzela drugo mesto na ovom takmičenju.
Tijana Milanović (38kg), imala je dva meča. Prvi meč je brzo i lako rešila u svoju korist. Drugi je izgubila od svoje dobro poznate protivnice. Pala je na juko, ali se sama okrenula na leđa, i sudija je sudio ipon. Tijana je tako zauzela drugu poziciju na postolju.
Rade Zdravković (38kg), imao je jedan meč koji je izgubio na wazari.
Čedomir Kostić (42kg) je imao četiri meča. Tri je pobedio a jedan uzgubio. Čeda je tako osvoji bronzanu medalju.
Pavle Dodevski (42kg) imao je jedan meč koji je izgubio u parteru, zadržavanjem u zahvatu.
Mihail Strahinjić (50kg) izgubio je prvi meč na osaekomi.
Lazar Maksimović (50kg), imao je četiri meča. Prva dva je dobio na juko a treći je izgubio, takođe na juko. Četvrti meč, za medalju dobio je na wazari. Lazar je tako osvojio treće mesto.
Sve u svemu, jako uspešno takmičenje. Od desetoro takmičara, sedam medalja. Neki koji su jako dobri na treninzima, sada su malo podbacili, ali nije to ništa što ne može da se ispravi. Posebnu pohvalu zaslužuje Jakov Nikolić, koji je fantastično odradio svaki meč.