O Klubu

Podeli sa prijateljima

olimp_ulaz

Okupljanjem dece iz okolnih škola, septembra 1990 g. pocela je sa radom sekcija džudo kluba ‘’Zvevdara’’ koja je svoju aktivnost obavljala u istoimenom sportskom centru, poznatijem kao OLIMP. Marta 1994 g. održana je osnivačka skupština a ubrzo u maju i zvanično registrovan džudo klub ‘’Olimp’’ koji svoj rad počinje septembra iste godine. Kroz dugogodišnji sistematski rad, iznedreni su mnogi uspešni džudisti, koji su ime kluba pronosili kako na domaćim tako i na tatamijima širom sveta. Kadetska, juniorska i seniorska državna reprezentacija su drugom polovinom devedesetih pa na ovamo, bile stalna adresa nastupa naših sportista. Nisu izostali ni uspesi na državnim, balkanskim prvenstvima, kao ni nastupi na prvenstvima Evrope, prvenstvima sveta, Olimpijadama mladih. Ženska ekipa je decembra 1998 g. osvojila 1. mesto na Ekipnom prvenstvu Jugoslavije za žene (I ženska liga).

image004

Rad se zasniva na podizanju sopstvenog takmičarskog kadra, od najmladih uzrasnih kategorija do seniora. Delatnost se obavlja u dve sale i to u SC ’’OLIMP-Zvezdara’’, gde je naša baza, u kojoj treniraju takmičari stariji pioniri i kadeti od 13 do 17g, škola džudoa za starije pionire i kadete od 13 do 17g, napredna škola džudoa za poletarce i mlađe pionire od 9 do 12g, škola džudoa za poletarce i mladje pionire od 9 do 12g, škola džudoa za početnike od 7 i 8g, sportska školica za decu od 6g, sportska školica za decu od 5g. U Sali Industrije Precizne Mehanike vežba takmičarska grupa juniora i seniora od 18g. zatim škola džudoa od 15 do 77 g. (rekreativni džudo), sekcija slepih i slabovidih kao i BOV (Bezbedonosno Operativne Veštine).
U klubu rade treneri koji su završili visoke, više sportske škole, kao i operativni treneri, tako da školovani trenerski kadar omogućuje zdrav i uspešan način bavljenja sportom i rekreacijom. Školu džudoa našeg kluba pohađaju, kako mladi, tako i ljudi srednjeg doba pa i stariji. Pored usmeravanja ka sportskom takmičenju, težište rada je na širenju džudo kulture i tehničkom obrazovanju članova, kao i psiho fizičkom razvoju dece i mladih.

image006 (1)

Džudo klub “Olimp” je jedini u Srbiji koji zvanično radi sa populacijom slepih i slabovidih. U saradnji sa Udruženjem slepih i slabovidih “Feniks” iz Beograda, zajedničkim snagama smo omogućili našim prijateljima iz tog udruženja bavljenje džudoom. U svetu je vrlo rasprostranjen, i metodički prilagoden, pristup treningu džudoa populaciji slepih, slabovidih, invalidima i ostalim grupama sa specijalnim potrebama. Time smo i organizaciono otišli stepenicu više i kao klub sa velikom društvenom odgovornošcu, počeli sa radom u ovoj sferi i to na naše ogromno zadovoljstvo.

slepiislabovidi (1)

 

Klub u okviru svojih prostorija i sadržaja, poseduje i teretanu, koju koriste kako članovi kluba, tako i ostali, bilo da su rekreativci ili sportisti.

image011teretana_1 teretana_2

 

teretana_3 teretana_4

Kancelarija kluba je, pored mesta gde se obavljaju administrativni poslovi, kutak za stručno usavršavanje trenerskog i stručnog kadra kluba. Klub poseduje solidnu biblioteku, bogatu kako džudo naslovima, tako i brojnim naslovima iz oblasti nauke u sportu. Raritet ove biblioteke su brojni stari džudo časopisi, izdati još pre dvadeset, trideset godina, i to od strane francuske, italijanske, britanske džudo federacije.

kancelarija

U klubu za druženje možete, dok čekate svoje dete, skuvati sebi i popiti čaj, kafu, sok, koji su besplatni. Ujedno možete putem TV aparata pratiti trening koji se održava u sali ili teretani, kao i gledati video snimke sa raznih džudo kampova, takmičenja i uživati u lepim bacanjima i mečevima. Videoteka kluba je vrlo bogata raznim naslovima iz ove oblasti, kako iz domaće i strane, tako i iz sopstv

ene produkcije. klub za druzenje


Jedno od retkih mesta u našem gradu, gde možete u bilo kom uzrasnom dobu da učite, upoznajete i zavolite ovu borilačku veštinu je baš JK ‘’OLIMP’’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *