Prvenstvo Beograda za juniore, Šumice, 05.03.2017.g.

Podeli sa prijateljima

Na prvenstvu Beograda za juniore naš klub nastupio je sa četiri takmičara. Aleksandra Lobanova, Tijana Rajković, Vasilisa Durutović i Đorđe Milošević uspešno su branili klubske boje.

Aleksandra Lobanova (do 63 kg.), imala je tri meča. Nažalost, nije uspela da ostvari ni jednu pobedu, ali se ipak plasirala za prvenstvo Srbije koje će se održati 18.03.2017. godine i da će tada pokazati nešto više od onoga što smo danas videli.

Tijana Rajković (do 70 kg.), u prvom meču se sastala sa svojom drugaricom iz kluba, Vasilisom. Taj meč je Tijana izgubila na ipon. Sledeći meč dočekala je iskusnu i stariju takmičarku, borila se koliko je mogla, ali ni odatle nije izašla kao pobednik. Treći meč je dobila na ippon. U četvrtom meču je pala na waza ari i završila u zahvatu. Tijana je zauzela treću poziciju i plasirala se za prvenstvo Srbije.

Vasilisa Durutović (do 70 kg.), imala je četiri meča. U prvom meču je savladala našu Tijanu Rajković. U drugom meču se borila sa svojom dobro poznatom protivnicom. Nažalost, taj meč je izgubila, ali je bila bliže nego ikada da izađe kao pobednica. U trećem meču je bacila na waza ari i završila zahvatom. Četvrti meč, radila je sa iskusnom takmičarkom. Borba je bila dobra, malo je falilo da Vasilisa povede na waza ari, ali je iskustvo protivnice ovoga puta prevladalo. Vasilisa je takođe zauzela treće mesto i plasirala se na prvenstvo Srbije.

Đorđe Milošević (do 90 kg.), imao je tri meča. Prvi je izgubio od iskusnijeg i spremnijeg takmičara, ali je imao odličan gard i borbu za gard. Drugi meč je dobio ipponom, bacio je lepu uchi-matu. Treći meč, meč za treće mesto izgubio je na waza ari. Odlično je odradio i taj meč. Nedostajalo je malo sreće i taktike. Dorđe je zauzeo peto mesto i plasirao se na prvenstvo Srbije.

Sve u svemu, dobar dan danas. Svi takmičari su uspeli da se plasiraju za državno prvenstvo. Treba napomenuti da su Tijana i Vasilisa mlađe i da su se borile i radile kao da rade sa devojkama svoih godina.

Čestitke za postignute rezultate i puno sreće na predstojećem prvenstvu!