Prvenstvo Beograda za poletarce i juniore, Šumice, 05.03.2016.g.

Podeli sa prijateljima

Na prvenstu Beograda za poletarce i juniore učestvovalo je 243 takmičara iz 27 klubova, a naš klub je predstavljalo sedam  takmičara u ovim uzrasnim kategorijama.
U uzrastu poletaraca i poletarki naše boje su branili Ivanović Mina (do 38 kg), Veškovac Aleksa (28 kg.) i Kostić Čedomir (42 kg.). Ivanović Mina je bila standardno dobra, do finala je imala dva meča koja je rešila idendtičnim rezultatom sa dva wazari-ja, tehnikom Osto gari. U finalu se malo pomučila dok je došla do svog garda a onda je iskombinovala O uchi gari pa ko uchi gari i završila tehnikom O soto gari, bacivši protivnicu na Ippon. Čestitke Mini za prvo mesto i za titulu prvakinje Beograda.
Veškovac Aleksa je popravio greške na koje mu je ukazano na prošlom takmičenju, dosta se bolje borio ali mu je malo falilo do pobede. Tesno je izgubio prvi meč na yuko, a njegov protivnik je izgubio u sledećem kolu te je tako Aleksa ostao bez još mečeva. Kostić Čedomir je prvi meč dobio protivnika držanjem u zahvatu. U drugom je bio dosta bolji i vratio dva puta protivnika na Ko soto gake tehnikom na leđa i sa dva wazari-ja rešio pitanje pobednika. U polu finalu dosta se dobro nosio sa protivnikom koji se skoro za glavu bio viši od njega, ali je pri kraju meča tesno izgubio na yuko. U borbi za treće mesto protivnika je bacio na yuko, kao kontru branivši se od protivnikove tehnike O soto gari, da bi meč završio ipponom tehnikom O goši, i tako zauzeo treće mesto. Čestitke i Aleksi i Čedi koji su pokazali dosta hrabrosti i mirnoće kad je to bilo najpotrebnije.
Što se juniorki tiče, nastupale su naše kadetkinje Rajković Tijana I Vasilisa Durutović u kategoriji do 70kg. Obe su zauzele treća mesta i ostvarile plasman na prvenstvo Srbije za juniorke, koje će se održati idućeg vikenda u Šumicama. Na žalost Tijana se u jednom meču povredila, i po svemu sudeći neće moći da nastupi sledeće nedelje. Od juniora nastupali su Ivan Ranđelović do 73kg kao i Đorđe Milošević do 100kg. Obzirom da kratko treniraju i da je u juniorima žestoka konkurencija, svaki njihov nastup je jedno iskustvo iz koga se može dosta naučiti i napredovati. Đorđe je, osvajanjem petog mesta, ostvario plasman vredan nastupa sledećeg vikenda na prvenstvu države.