Prvenstvo Beograda za starije pionire i pionirke, SC Šumice 17.06.2017. g.

Podeli sa prijateljima

Ove godine na prvenstvu Beograda za starije pionire i pionirke nastupili smo sa pet takmičara, jednom pionirkom i četiri pionira. Na ovogodišnjem prvenstvu nastupilo je 24 beogradskih klubova sa 105 takmičara.

U uzrastu pionirki nastupila je Milanović Tijana (do 40 kg.), u njenoj kategoriji ove godine našla se samo jedna takmičarka, Raković Anđela iz „Trudbenika“. Kako ih je bilo samo dve u kategoriji predviđeno je da rade tri meča, tj. ona koja dođe do dve pobede biće prva. U prvom meču Tijana je jako loše počela, protivnica je vrlo brzo nametnula svoj gard i i inicijativu, pokušavala je u više navrata da plasira tehniku, ali svaki put Tijana bi uspevala da se izvuče u poslednjim sekundama i da padne na stomak. Tijana se u jednom trenutku malo trgla, što je dalo rezultat. Prvi loš ulazak protivnice Tijana je kaznila bacivši je na waza ari, a potom je u nastavku akcije uhvatila u zahvat u parteru i tako rešila prvi meč u svoju korist. U drugom meču se ponovila ista slika, samo što je protivnica povela waza arijem. Tek tada se Tijana probudila i počela da napada i da bude konkretnija, što je iskoristila u jednom napadu bacivši protivnicu na ippon. Ovom pobedom Tijana je osvojila prvo mesto.

Maksimović Lazar i Mitrović Nemanja nastupili su u kategoriji do 50 kilograma. Lazar je prvi meč vrlo lako rešio ipponom u svoju korist protiv Tošić Slavka iz „Svete Srbije“. U drugom meču se sastao sa Minić Nemanjom iz „Voždovca“ koji je bio bolji za waza ari, tako da je Lazar morao kroz repasaž do medalje ili plasmana na državno prvenstvo. U prvom repasažnom meču od Lazar je bio bolji u zlatnom bodu za ippon Stijović Aleksa iz „Instituta za džudo“. Lazar je imao još jedan meč protiv klubskog druga Mitrović Nemanje za sedmo mesto i plasman na državno prvenstvo. Nemanja je pobedio ipponom i plasirao se na prvenstvo države sledećeg vikenda u Požarevcu. Inače, Nemanja je prvi meč danas dobio ipponom protiv Blagojević Damjana iz „Crvene zvezde“. U drugom meču sastao se sa Popović Lukom iz „Makikomija“, koji je na kraju bio prvi. Dosta napet meč koji je tek u četvrtom minutu zlatnog boda rešen u Lukinu korist waza arijem. U prvoj repasažnoj borbi Nemanja je bio bolji od Stjepanović Sergeja iz „Trudbenika“, rešivši pitanje pobednika držeći zahvat u parteru. U drugom repasažnom meču od njega je bio bolji Tamše Filip iz „Crvene zvezde“ za waza ari. Ovim porazom Nemanja je imao još jedan meč za plasman koji je radio protiv klupskog druga.

Pored njih dvojice nastupili su i Strahinić Dobrivoje (do 55 kg.) i Simić Pavle (do 60 kg.). Dobrivoje je prvi meč radio protiv Jovović Vasilija iz „Hrabrog srca“. Sve što je uspeo da uradi je to da je naterao protivnika na dve kazne, ali protivnik je odneo pobedu jer je u prvih pola minuta poveo waza arijem koji je sačuvao do kraja meča. U drugom meču se sastao sa Lončarević Aleksandrom iz „Trudbenika“ koji je od Dobrivoja bio dosta bolji i zasluženo slavio ipponom. Simić Pavle je prvi radio protiv Cvetković Ognjena iz „Vinče“. Pavle je dao sve od sebe, ali iskusniji protivnik je odneo pobedu waza arijem. Kako je Pavlov Protivnik izgubio u sledećem kolu, Pavle je ostao bez daljih borbi.

Čestitke na borbenosti, sa nadom da će biti bolji i uspešniji i na prvestvu države sledeće nedelje u Požarevcu.