Prvenstvo Srbije za juniore, Beograd, SC Šumice, 18.03.2017g.

Podeli sa prijateljima

Beogradske Šumice su i ovoga puta bile mesto okupljanja najboljih juniora Srbija za 2017. godinu. Džudo klub Olimp su, na ovom šampionatu, predstavljale naše tri kadetkinje Aleksandra Lobanova u 63kg, Tijana Rajković i Vasilisa Durutović u 70kg kao i junior Đorđe Milošević u kategoriji do 90kg.

Za naše devojke ovo je bilo, za sada, takmičenje na kome se stiče iskustvo i na kome se uči, pre svega na svojim greškama.

Aleksandra je u prvom kolu izgubila meč od Orlović Nine iz novosadskog ’’Partizan’’-a, koja je nije povukla u repasaž, pa je tako i završila svoj nastup.

Tijana Rajković je, u kategoriji 70kg, izgubila prvi meč od današnje šampionke Jovane Obradović. U nastavku je, u repasažnom meču, bila vrlo blizu pobede protiv Milice Grbić iz ’’Maldost’’-i. Uspela je da nadoknadi wazari i potom u samom finišu meča, 10 sekundi pre kraja, uhvati protivnicu u zahvat držanja. Na žalost, 3 sekunde pre kraja rivalka se izvukla i uvela meč u ’’zlatan bod’’. Iako je sve krenulo dobro i Tijana nastavila da diktira tempo, trenutak nedostatka koncentracije je bio dovoljan da se ovakav meč izgubi. Utisak je da je Tijana dala sve od sebe, ali i da ima za čim da žali, pošto je sledeći meč bio meč za medalju. Ovako ostala je na 7. mestu za ovu godinu.

Blizu borbe za medalju bila je Vasilisa u istoj kategoriji. Prvi meč izgubljen od Gajićeve, takmičarke novosadske Slavije, omogućio joj je meč u repasažu. U tom meču vodila je, protiv Marton Kristine iz ’’Bezbednost’’-i, do 45 sekundi pre kraja na dva wazarija, bila nadmoćna, i kada se očekivalo da meč privede mirno kraju usledio je pad i udarac glavom o strunjaču. Nakon toga joj je bio poremećen vid, orijentacija i doneta je odluka da se meč preda. Svojoj kadetskoj bronzi, pridodala je i 7. mesto za juniorke ove godine.

Najbliži medalji je bio Đorđe Milošević, koji je nastupao u kategoriji do 90 kg. Prvi meč je izgubio od boljeg takmičara Micić Stefana iz ODžK ’’Beograd’’-a, može se reći očekivano. U repasažu je prikazao odličnu borbu protiv Bojana Šalovića, takođe iz ODžK-a, bacio ga na 3 wazarija i zasluženo ostvario pobedu i otvorio sebi put ka borbi za medalju. U toj borbi protivnik mu je bio iskusniji Ivan Vidojević, borac iz DžK ’’Kinezis’’ iz Niša. Utisak je da Đorđe nije iskoristio svoje prednosti, već dozvolio protivniku da ga više puta iskontrira i da ga na kraju u jednoj takvoj situaciji baci na ipon. Time je Đorđe osvojio 5. mesto. S obzirom koliko dugo trenira, da ima mali broj mečeva, vidi se da Đorđe napreduje i da je napravio pomak ka napred. Nedostatak koncentracije, rasipanje energije tokom takmičenja na periferne i nebitne stvari, način ponašanja u mečevima, moraćemo zajedno da popravljamo i prevaziđemo.

Čestitke na prikazanom!