Prvenstvo Srbije za kadete, Šumice 03.02.2018g.

Podeli sa prijateljima

Na ovogodišnjem Prvenstvu države za kadete nastupili su naši Tijana Rajković i Đorđe Dodevski. U prelepom ambijentu u Šumicama, koji su nam priredili organizatori iz Džudo saveza Beograda, gledaoci su imali prilike da uživaju u borbama najboljih kadeta Srbije.

U muškoj konkurenciji do 60 kilograma nastupio je i naš Đorđe. Neozbiljnost i nezrelost, što na treningu, što u pravovremenom korigovanju kilaže, mu je ovoga puta došla glave. Bez danfa i energije na ovom šampionatu, uspeo je da pobedi prvi meč, a potom da izgubi dva sledeća, što je danas bilo dovoljno za osvajanje 7. mesta od 10 takmičara u kategoriji. Premalo za iskusnog borca sa dugim stažom koji ima želju da bude dobar takmičar u budućnosti.

Za razliku od njega Tijana je u kategoriji do 70kg bila dobra u ključnim momentima. Iako je kiksnula u prvom meču, uspela je da kroz repesaž prođe do borbe za treće mesto. U odlučujućem meču je pokazala dobru borbu u parteru, te je zahvatom držanja osvojila bronzu. Tijana je ovoga puta nagrađena za svoj trud, pošto je iako povređena i bez treninga nastupila, ali ubuduće za ovakve rezultate biće potrebno mnogo više rada i zalaganja na treninzima. Sve čestitke Tijani na ostvarenom rezultatu.