Prvenstvo Srbije za starije pionire i pionirke, Požarevac, 24.06.2017. g.

Podeli sa prijateljima

Na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije za starije pionire i pionirke održanom u Požarevcu, za naš klub nastupali su Tijana Milanović i Nemanja Mitrović.

Tijana Milanović (40kg), na ovom prvenstvu je odradila četiri meča. Prvi meč nije trajao dugo. Tijana je na početku povela meč wazari-em, nakon toga još jednim i završila ga u parteru, zadržavši protivnicu u zahvatu. Svojim nesmotrenim ulaskom i nepripremljenom akcijom, drugi meč je izgubila direktnim padom na leđa. U repasažnom meču je savladala protivnicu koju je pobedila i na Prvenstvu Beograda, ali ovog puta mnogo lakše. Bacila je na wazari i zadržala u tete-shiho-gatame-u. Četvrti meč je radila skoro do samog kraja. U ovom meču je borba za gard bila besprekorna i to joj je donelo pobedu. Uradila je sve ono što smo vežbali na treningu. Kao i prethodne, i ovaj meč je dobila posle bacanja u osaekomi-u. Tijana je osvojila srebrnu medalju i izborila svoje mesto za odlazak na Balkansko Prvenstvo, koje će se održati u Grčkoj 28.07.2017. godine.

Nemanja Mitrović (50kg) je posle dosta bojažljive borbe pao u zahvat i predao meč. Za njega je time nastup na ovom Prvenstvu Srbije bilo završen.

Osvajanjem 2. mesta i srebrne medalje na Prvenstvu Srbije za starije pionirke Tijane Milanović, završen je ovaj deo sezone za naše mlade takmičare. Sledeća akcija, nakon Tijaninog nastupa u reprezentaciji Srbije na Prvenstvu Balkana krajem jula, je 8. avgusta kada počinje naš Džudo kamp ’’Olimp 2017’’.