Školska olimpijada, Pančevo, 14.03.2017.g.

Podeli sa prijateljima

Ove godine na školskoj olimpijadi koja se održala u sportskoj hali na Strelištu u Pančevu, za svoje škole, a iz našeg kluba, uzelo je učešće sedmoro dece u sve tri uzrasne grupe.

U prvoj grupi uzrasta od 1-4 razreda osnovne škole Ivanović Mina (do 38 kg.) imala je četiri meča. Prvi meč je rutinski rešila za veoma kratko vreme, spustivši protivnicu u parter gde je uhvatila zahvat iz kog protivnica nije uspela da se izvuče. Drugi meč je radila protiv devojcice sa kojom se susrela i u Beogradu. Mina je ovaj put bila dosta bolja, ali iskustvo je presudilo u protivnicinu korist, izgubila je u zahvatu u parteru. U trećem meču, Mina je počela jako dobro i tu inicijativu krunisala waza arijem, koji je sačuvala do kraja meča. U borbi za treće mesto Mina je dobro počela, konstantno je napadala, i u jednom od napada pri kraju meča protivnica je iskontrirala Minu bacivši je na waza ari. Mina je na kraju bila peta. Čestitke Mini na borbenosti!

Novaković Aleksej (do 42 kg.) je u prvom meču izgubio od dečaka koji je na kraju osvojio prvo mesto. U drugom meču dobio je protivnika držanjem u zahvatu, a predhodno ga je bacio na waza ari. U trećem meču, koji je bio ujedno i borba za treće mesto, vodila se podjednaka borba koja je otišla po isteku vremena u zlatan bod. Aleksej je bio vise defanzivniji, pa je protivnik odneo pobedu na kazne, te je na kraju Aleksej, bio peti kao i Mina.

U grupi od 5.-8. razreda nastupale su Milanović Tijana (do 40 kg.) i Živković Irina (do 57 kg). Tijana je prvi meč radila protiv dosta iskusnije protivnice koja je na kraju zauzela prvo mesto. Iako je u ovaj meč protivnica ušla favorizovano, Tijana se nile predala i dosta je namučila protivnicu koja je pobedila držanjem u zahvatu. U drugom meču Tijana je na startu počela da gubi waza arijem. Opušteni ulazak protivnica je kaznila kontrom, pa je Tijana morala da juri rezultat. Najpre je naterala protivnicu na dve kazne da bi je tridesetak sekundi pre kraja bacila na ippon i tako sebi obezbedila borbu za bronzu. U trećem meču, punom varijacija, po isteku vremena otišlo se u zlatan bod, gde je Tijana posle duže borbe i par neuspešnih ulazaka uspela da baci protivnicu na waza ari, tehnikom uči mata, i tako osvoji treće mesto. Čestitke Tijani na osvojenoj medalji!

Irina Živković imala je četiri meča. U prvom meču, Irina se borila odlično. Nije uspela da ga završi u regularnom vremenu, pa je rađen i zlatni bod, u kome je Irina bacila na waza ari. U drugom meču je, takođe radila zlatni bod. Samo što je ovoga puta izgubila na šido. Treći meč Irina je dobila tako što je naterala protivnicu da iznudi tri kazne. Četvrti meč, meč za bronzanu medalju, izgubila je tako što je ona zaradila tri šidoa izlaskom van borilišta. Irina je zauzela peto mesto na ovom takmičenju.

U grupi srednjoškolaca imali smo tri takmičarke: Lobanov Aleksandru, Rajković Tijanu i Durutović Vasilisu.

Aleksandra Lobanova (do 63 kg.), imala je dva meča u kojima je dala svoj maksimum danas. Oba je izgubila na ippon. Iako je Aleksandra imala veliku želju da napravi veći rezultat, protivnice su bile dosta iskusnije. U generalnom plasmanu Aleksandra je bila peta.

Tijana Rajković (do 70 kg.), imala je tri meča. Prvi je izgubila na waza ari. U ovom meču, Tijana se nije dala lako pobediti, ali nije uspela da dođe do garda koji njoj odgovara. U drugo meču, čim je došla do svog garda, bacila je na ipon. Treći meč, za medalju, izgubila je od naše Vasilise, po treći put na isti način. Tijana je zauzela petu poziciju.

Vasilisa Durutović (do 70 kg.), imala je tri meča. U prvom meču odmah je napravila rezultatsku razliku sa dva waza ari-a. Meč je završila osaekomi-em. Imala je par loših trenutaka, u kojima je mogla da padne na ippon, ali se spasila time što je uhvatila zahvat. Drugi meč je odlično radila, protiv iskusnije takmičarke. Nije se predala, hrabro se borila, ali je na žalost izgubila. Treći meč, za bronzu, pobedila je našu Tijanu. Kontrirala je njen loš ulazak, za koji je već bila opomenuta.

Čestitke svim takmičarima na učešću i postignutom uspehu! Ova školska olimpijada je bila uspešnija nego prošla za naše takmičare, jer pored dva osvojena treća mesta, ostali su bili u prilici da osvoje makar treće mesto u odnosu na predhodnu godinu, kada se nisu domogli ni repasažnih borbi. Vidi se da su dosta napredovali i da su ih sitnice delile od boljeg plasmana.

Čestitke na postignutim rezultatima, sa nadom da će sledeće godine biti još bolji i uspešniji!