Susret generacije šampionki JK ’’Olimp’’

Podeli sa prijateljima

U ponedeljak, 24.10.2016.g. na našem Olimpu okupila se generacija naših šampionki, koje su decembra 1998.g. u hali ’’Pionir’’ osvojile titulu ekipnih prvakinja Jugoslavije, na takmičenju popularno nazvanim ženska 1. liga Jugoslavije. Ovoga puta inicijator susreta bila je Jelena Grbović ex Dovijanić, koja sa svojom porodicom živi u San Dijegu u Americi.

Pored Jelene ogromno zadovoljstvo je bilo ponovo ih sve videti na okupu, Anu Đurić ex Zlatić, Draganu Golović – Gagu, Aleksandru Gobeljić – Sanju, Božanu Pavlicu – Boku, Jovanu Vuković, Vanju Markovski. Društvo je bilo pojačano mlađim takmičarkama koje su nekada rasle i stasavale uz njih, Milicom Rančič i Lidijom Aleksić Markovski. Emocije i uspomene su proradile. Priči o prošlim takmičenjima, treninzima, pripremama nije bilo kraja. Ovoga puta su nam nedostajale Sandra Locić, Aida Mehremić Višnjić, Biljana Živković ex Gojović kao i Irena Urošević. Pored naših članica tu najuspešniju generaciju činile su i naša tadašnja pojačanja Leposava Marković, Mara Kovačević, Ivana Stojković iz Niša i Natalija Triškari iz Moldavije. Zadovoljstvo je ogromno pošto neke od njih nikada od kraja svojih karijera nisu stupile nogom u salu u kojoj su odrastale. Uzbuđenje je bilo veliko i sreća nije silazila sa lica prisutnih.
Vladimiru Rančiću – Buci, njihovom treneru, bilo je puno srce posmatrajući ih u kakve su danas osobe izrasle nekadašnje devojčice. Kvalitetni ljudi, stručnjaci u svojim oblastima, majke, supruge. Velika je čast što su deo svoje mladosti podelili sa svojim trenerom i time obogatili i njegov život.
Rastali smo se jedva čekajući naš sledeći susret, koji dogovaramo pred Novu godinu, krajem decembra.