XXIII Međunarodni memorijalni turnir „Vladan Petrović“, Padinska Skela, 08.04.2017.g.

Podeli sa prijateljima

Na ovogodišnjem turniru nastupilo je 410 takmičara iz 23 kluba iz Srbije i regiona, a džudo klub „Olimp“ nastupio je sa petoro takmičara u dve uzrasne kategorije. U mlađim pionirima imali smo četiri predstavnika, i u starijim pionirkama jednu takmičarku.

Zdravković Rade (do 38 kg.) prvi meč je radio protiv Branković Luke iz „Crvene zvezde“. Borba je bila dosta napeta. Tokom meča Rade je „zaradio“ kaznu, a kako nije bilo poena, otišlo se u zlatan bod. Na žalost, Rade je zbog izlaska van borilišta dobio još jednu kaznu, te je time rešeno pitanje pobednika. Radetov protivnik je izgubio u sledećem kolu, pa je i Rade ostao bez repasažnih mečeva.

Kostić Čedomir (do 46 kg.) dobro je počeo protiv Buzadžin Jovana iz Akademije Todorović, ali je protivnik na iskustvo pred kraj meča plasirao niski seoi nage i Čeda je pao na ippon. Jovan je izgubio u polu finalu, pa je i Čeda ostao bez repasažnh borbi.

Dodevski Pavle (do 46 kg.) radio je istu težinsku kategoriju kao i Čeda, ali je danas imao više uspeha. Prvi meč Pavle je rutinski rešio protiv Nikšić Gabrijela iz Osijeka waza arijem, a potom u nastavku i držanjem u zahvatu rešio pitanje pobednika. Na istovetan način Pavle je pobedio i Vićentić Nikolu iz „13. Maja“ sa Uba u drugom kolu. U trećem meču, za finale, Pavle je izgubio od Simić Mihajla iz Novosadskog džudo kluba, na držanje u zahvatu. U borbi za treće mesto Pavle je dobro počeo protiv Koprivice Petra iz „Voždovca“ bacivši protivnika na waza ari, ali trema koja ga je savladala onemogućila ga je da završi meč. Pokleknuo je pred naletima protivnika i borbe koja se u jednom trenutku spustila u parter. Pavlov protivnik je bio koncentrisaninji i uspeo da uhvati zahvat iz kog Pavle nije uspeo da se izvuče.

Strahinić Mihail (do 50 kg.) u prvom meču je bio dosta dominantan protiv Pećanac Novaka iz „Instituta za džudo“. Načeo je protivnika waza arijem da bi u nastavku akcije uhvatio zahvat. U drugom meču je radio sa Ivović Filipom iz „Rakovice“. Meč je bio dosta izjednačen, sa dosta prilika, i kada se očekivalo da se ode u zlatan bod Mika je u jednoj sekundi stao, što je Ivović Filip iskoristio i plasirao tehniku ko soto gake, kojom je Mika pao na ippon. Mihail se u borbi za treće mesto sastao sa Đerković Vukašinom iz Omladinskog džudo kluba. Ceo meč je radio pod utiskom iz predhodnog meča i to ga je na kraju i koštalo poraza, jer je dvadeset sekundi pre kraja pao na waza ari. Pokušao je Mika da izjednači i da meč odvede u produžetak, ali nije bilo vremena za preokret.

Milanović Tijana (do 40 kg.) je danas bila jedina prijavljena u kategoriji, pa je na osnovu toga zauzela prvo mesto.