XXV Medjunarodni memorijalni turnir „Srđan Janković“, SC Šumice, 23.04.2017.g.

Podeli sa prijateljima

Na ovogodišnjem turniru nastupili smo u četiri uzrasne kategorije, sa devet takmičara. Na turniru je učestvovalo 440 dece iz 37 klubova iz Srbije i regiona.

U mlađim poletarcima nastupio je Savić Sergej (do 28. kg), koji je prvi meč radio protiv Janković Vojina iz „Trudbenika“. Sergej je pružio veoma dobar otpor protivniku i borba je dosta bila ujednačena. Na “iskustvo”, protivnik je odneo pobedu ipponom u poslednjim sekundama meča. U repasažnoj borbi Sergej se dosta hrabro borio, ali u toj želji da nadjača protivnika, Simić Andrija iz „Dinama“ je Sergejev napad pretvorio u waza ari, te je tako završen ovaj meč. Čestitke Sergeju na borbenosti!

U poletarkama, Mirosavić Sara je prekoračila svoju kategoriju, pa je radila kategoriju više, do 28 kg. Sara je imala samo jedan meč protiv Jovović Jovane iz „Rakovice“. Sara je jako dobro počela i dosta namučila protivnicu, a kako nije bilo rezultata u tokom regularnog dela meča, otišlo se u zlatan bod. U zlatnom bodu protivnica je nekako uspela da poentira protiv Sare i povede na waza ari, da bi u nastavku akcije uhvatila zahvat. Sara je pokušavala da se izvuče, ali nije uspela. Protivnica je u sledećem kolu izgubila, tako da je Sara ostala bez daljih mečeva.

U uzrastu poletaraca nastupili su Nikolić Jakov (do 31 kg.) i Jugović Marko (do 34 kg.). Jakov je vrlo brzo rešio pitanje pobednika u prvom meču bacivši Šetalo Jovana iz beočinskog „Cementa“ na ippon. U drugom meču se susreo sa Popović Vukom iz „ODžK“-a od kojeg je u tesnoj borbi izgubio. Vuk je u slećem kolu izgubio, tako da je Jakov ostao bez daljih borbi.

Marko je prvi meč dosta rezervisano počeo protiv Bulajić Alekse iz „Crvene zvezde“, ali kako je meč odmicao tako je i Marko bio sve sigurniji, što se na kraju i odrazilo na rezultat. Poveo je na waza ari, da bi u nastavku akcije uhvatio zahvat. U drugom kolu se sastao sa Stošić Stefanom iz „Trudbenika“. Iako je protivnik poveo u uvodnom delu meča na waza ari, Marko je ubrzo izjednačio, da bi pred kraj meča poveo i tako rešio pitanje pobednika. U trečem kolu sastao se sa Filipović Nenadom iz „Džudoke“, iako je krenuo dosta ofanzivno od samog početka, pred kraj meča protivnik je Marka uspeo da baci na ippon, a kako je protivnik u sledećem kolu izgubio, tako je i Marko ostao bez repasažne borbe.

U uzrastu mlađih pionira nastupili su Zdravković Rade do 38 kg, Novaković Aleksej i Cvetković Vidak do 42 kg, i Kostić Čedomir i Dodevski Pavle do 46 kg. Zdravković Rade se dosta dobro borio protiv Šuljeić Miljana iz „Kučeva“, ali ne i dovoljno da bi odneo pobedu. Protivnik je bio bolji za waza ari, a kako je izgubio u drugom kolu, Rade nije imao više mečeva danas. Novaković Aleksej je prvi meč tesno izgubio od Rutović Borisa koji je prošao u finale, tako da je Aleksej imao repasažni meč. U resažnom meču je bio dosta konkretniji i vrlo brzim ipponom pobedio Ianisa Capsalia iz Rumunije. U drugom repažnom meču sastao se sa Antonić Urošem iz „LSK“-a koji je bio bolji od Alekseja za ippon. Iako je Aleksej pokazao veliku borbenost, to danas nije bilo dovoljno da bi se savladao iskusniji protivnik. Cvetković Vidak se sastao sa Popović Lukom iz „ODžK“-a. Iako je pokazao dosta bolje izdanje nego na predhodnom takmičenju, to nije bilo dovoljno da se savlada preiskusni protivnik. Jedno je sigurno, Vidak je dosta napredovao od predhodnog takmičenja i dosta namučio protivnika koji ga je tek u zavšnici meča uspeo savladati. To daje podstrek Vidaku da napornije trenira. Dodevski Pavle se sastao sa Tesla Markom iz „Čukaričkog“. Borba je počela dosta ujednačeno, Pavle je pokušavao da nametne svoj gard i iz njega nešto viče uradi. U tom nadmetanju protivnik je bio brži i podleteo Pavlu pod noge plasiravši niski seoi nage, te je Pavle pao na ippon. U sledećem kolu Tesla je izgubio, pa je Pavle ostao bez daljih mečeva. Kostić Čedomir se sastao sa Ćirić Davidom iz „Čukaričkog“. Protivnik je odmah na početku meča poveo na waza ari, ali to nije obeshrabrilo Čedu koji je nastavio sa napadima, što je rezultiralo izjednačenjem rezultata. Do kraja regularnog vremena vodila se tesna borba, da bi u završnim sekundama protivnik još jednom uspeo da poentira i tako dve sekunde pre kraja reši pitanje pobednika. Kao i kod većine, i Čedin protivnik je izgubio u sledećem kolu, tako da ni Čeda nije imao repasažni meč.