Zajednički trening podmlatka DžK „Vojvoda Stepa“ i DžK „Olimp“, 18.03.2017.g.

Podeli sa prijateljima

U našoj sali na „Olimpu“ napravili smo zajednički trening sa džudo klubom „Vojvoda Stepa“. Kao i uvek do sada, trening je protekao u lepom druženju, uvežbavanju starih i učenju novih tehnika džudoa, kao i uz poneku međusobnu borbu.

Osnovna ideja ovakvih treninga je da se deci koja se nisu takmičila do sada, omogući prirodno okruženje i pre svega prijatna atmosfera, bez nepotrebne tenzije i stresa koje donose nastupi pred prepunim salama, sudijama, roditeljima i ostalim gledaocima. Tako će deca postepeno sazrevati do trenutka kada će se opredeliti, uz pomoć svojih trenera, za nastup na takmičenjima. Deca koja već imaju nastupe na takmičenjima mogu da provežbaju sa svojim konkurentima u istoj uzrasnoj i težinskoj kategoriji.

Sem „razbijanja“ treme i sazrevanja za nastup na takmičenjima, ovo je i prilika deci da sklapaju nova poznanstva i prijateljstva kroz džudo van njihovog matičnog kluba. Kroz ovakve treninge, kod najmlađih razvijamo samopouzdanje, emotivno sazrevanje i usavršanje potrebnih veština, kako u džudou, tako i u životu. Na kraju treninga, koji su pošteno odradili, deca su se družila kroz razne džudo igre. Kraj treninga smo obeležili zajedničkom fotografijom i željom da uskoro ponovimo druženje.